Použivané materiály
Štatistika prístupov
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes33
mod_vvisit_counterVčera17
mod_vvisit_counterTento týždeň79
mod_vvisit_counterTento víkend149
mod_vvisit_counterTento mesiac545
mod_vvisit_counterPosledný mesiac748
mod_vvisit_counterVšetky75673

Online (20 minutes ago): 1
Tvoja IP: 3.141.30.162
MOZILLA 5.0,
Dnes je: Apr 25, 2024
Reklamné okienko
Úvod PRIMALEX

História náterovej hmoty s názvom Primalex sa začína v roku 1968 v závode v Břasoch. Náter sa stal ihneď obľúbenou náterovou hmotou so stále stúpajúcim dopytom a stabilnou ziskovosťou. Začiatkom 90-tych rokov v súlade s privatizačným procesom boli Západočeské keramické závody, n.p., pod ktorý patril aj závod Břasy, transformovaný na akciovú spoločnosť Západočeské kaolínové a keramické závody a.s. neskôr Keramika Horní Bříza a.s. V jej rámci rozvíjal svoju činnosť taktiež závod s novým názvom divízie HOB Prima Břasy. Tej bola formálne potvrdená väčšia samostatnosť v nákupe a obchodnej činnosti.

V roku 1994, po rozdelení Československa, Keramika Horní Bříza a.s. založila spoločnosť PRIMALEX SLOVAKIA, s.r.o. ako dcérsku obchodnú spoločnosť pre Slovensko so sídlom v Dolnom Kubíne. Na jar roku 1995 tu bolo vybudované výrobné zariadenie a spustená výroba náterových hmôt. Spočiatku to bol Primalex Standard a neskôr aj Primalex Plus a Primalex Polar.

S novým tisícročím bola prelomená tradícia predaja iba "bieleho Primalexu". V roku 2001 bol sortiment výrobkov doplnený o farebné tekuté tónovacie farby a od roku 2002 je na trhu k dispozícii systém presného tónovania náterových hmôt na špeciálnych dávkovacích strojoch - Primalex Procolor.

V roku 2002 transformovala Keramika Horní Bříza a.s. svoj závod HOB Prima Břasy do novej samostatnej spoločnosti Primalex a.s., Břasy a previedla svoj podiel zo spoločnosti PRIMALEX SLOVAKIA, s.r.o. do tejto spoločnosti. Následne začiatkom roku 2003 predala 100 % akcií Primalex a.s. americkému investičnému fondu Riverside Europe Paint Holdings.

Základným medzníkom pre obe spoločnosti sa stal vstup strategického partnera v roku 2004 – spoločnosti SigmaKalon z Holandska, ktorá je celosvetovo pôsobiacim výrobcom náterových hmôt pre lodný priemysel, ochranných a priemyslových farieb ako aj dekoratívnych interiérových a exteriérových náterových hmôt. V rámci Európy sa radí na 2. miesto v dekoratívnom maliarskom segmente.

Vstup zahraničného partnera znamenal pre spoločnosť ďalšie rozšírenie portfólia nových výrobkov o 150 nových položiek pod značkou Primalex. Jedná sa hlavne o sortiment nových výrobkov - syntetických a vodou riediteľných farieb určených na ochranu dreva a kovu do interiéru ako aj exteriéru v najrôznejších farebných odtieňoch doplnený omietkami a penetráciami, čím sa Primalex stal komplexným dodávateľom farieb pre slovenský trh a rieši tak všetky potreby zákazníka v dekoratívnom segmente dekoratívnych náterových hmôt.

V roku 2005, sa spoločnosť stala aj výhradným distributérom kvalitného sortimentu syntetických a vodou riediteľných náterových hmôt do interiéru a exteriéru značky JOHNSTONE´S dovážaných z Anglicka.